PÁLYÁZATOK

Foglalkoztatásbővítés az INTER-AUSZTRIA Kft.-nél

A projekt azonosítószáma: GINOP-5.3.12-19-2020-00234

A kedvezményezett neve: INTER-AUSZTRIA Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.

A projekt címe: Foglalkoztatásbővítés az INTER-AUSZTRIA Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 34 986 000 Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tényleges fizikai befejezési dátuma: 2022.11.20.

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében 5 fő munkavállaló foglalkoztatása történt két megvalósítási helyszínen (3300 Eger, Érsek kert 1., 3300 Eger, Nagyváradi u. 9828/28 hrsz.).
A felvett munkavállalók közül 1 fő Üzletvezető, 1 fő Szakács, 1 fő Konyhai kisegítő, 2 fő Technikus munkakörben került foglalkoztatásra a támogatási időszakban. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a munkavállaló bér, járulékköltségére került felhasználásra. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyen a támogatott munkavállalók 3 év alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat.
A projekt eredményeként 5 fő munkavállaló foglalkoztatása történt.

Raktár es iroda épület energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01285

Kedvezményezett neve: INTER-AUSZTRIA Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.

Projekt címe: Raktár es iroda épület energetikai korszerűsítése

Támogatás összege: 25 679 407 Ft

Támogatás mértéke: 55%

Projekt tényleges fizikai befejezésének dátuma: 2022.06.07.

Projekt tartalmának bemutatása:

Az INTER-AUSZTRIA Kft. GINOP-4.1.4-19-2020-01285 azonosítószámú projekt keretében Eger, Faiskola utca 3/C 9828/28 hrsz szám alatt egy 616,69 m2 hasznos alapterületű épület korszerűsítését valósította meg. A vállalkozás a rendezvényszervezési tevékenységéhez szükséges eszközöket (színpad-, fény- és hangtechnikai eszközök) tárolja az épületben, melyben raktárak, irodák és szociális funkciójú helyiségek találhatók. Az 1960-ben épült épület korszerűtlen állapota, magas fenntartási, üzemeltetési költségei miatt energetikai korszerűsítése elengedhetetlenné vált a vállalkozás költséghatékony működéséhez. A projekt keretében az épület energetikai szakvélemény által javasolt korszerűsítése valósult meg; a homlokzat, a tető utólagos hőszigetelése, külső nyílászárók, korszerű műanyag és fém nyílászáróra történő cseréje, a fűtési és használati melegvíz rendszer, a meglévő régi, elavult

beltéri világítási rendszerek korszerűsítése és 38 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése keretében. A fejlesztés hatására az épület éves szén-dioxid kibocsátása 97,24 tonnával, az elsődleges energia-fogyasztása 538 160 kWh-val, a primer energia felhasználás 1 848,1 GJ-lal csökken évente, a napelemes rendszer által előállított energiamennyiség 41 800 kWh/év. A projekt hozzájárult az erőforrás-felhasználás hatékonyság növeléséhez, a környezetterhelés csökkentéséhez megteremtve ezzel a hosszú távú környezeti és gazdasági fenntarthatóság feltételeit.

Étterem es rendezvényközpont épületenergetikai korszerűsitése

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01295
Kedvezményezett neve: INTER-AUSZTRIA Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.
Projekt címe: Étterem es rendezvényközpont épületenergetikai korszerűsitése
Támogatás összege: 33 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 55%
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.02.24.

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az INTER-AUSZTRIA Kft. telephelyén (3300 Eger, Érsekkert 1.) egy 1 284,7 m2 hasznos alapterületű épület korszerűsítését valósította meg. A vállalkozás az épületben vendéglátó és rendezvényszervező tevékenységét folytatja, melyben konyha, vendégterek, irodák és szociális funkciójú helyiségek találhatók. Az épület korszerűtlen állapota, magas fenntartási, üzemeltetési költségei miatt energetikai korszerűsítése elengedhetetlenné vált a vállalkozás költséghatékony működéséhez. A projekt keretében az épület energetikai szakvélemény által javasolt korszerűsítése valósult meg; a homlokzat, a tető utólagos hőszigetelése, külső nyílászárók, korszerű fa nyílászáróra történő cseréje, a fűtési és használati melegvíz rendszer korszerűsítése és 5 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése keretében. A projekt hozzájárult az erőforrás-felhasználás hatékonyság növeléséhez, a környezetterhelés csökkentéséhez megteremtve ezzel a hosszú távú környezeti és gazdasági fenntarthatóság feltételeit. A projekt eredményeként kialakuló gazdaságosan, költséghatékony üzemeltethető, infrastruktúrának köszönhetően a vállalkozás jövedelmezősége, versenyképessége javul.

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-01943
A kedvezményezett neve: INTER-AUSZTRIA Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.
A projekt címe: Adaptív technológiai innováció az INTER-AUSZTRIA Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 14.675.500.- Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.10.11.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során beszerzésre került 1 db Arena DP450 kültéri LED fal és 1 db Novastar vezérlő rendszer. A beszerzéssel új, az INTER-AUSZTRIA Kft-nél eddig nem használt adaptív technológia került bevezetésre, melynek eredményeként hatékonyabb munkavégzés, új szolgáltatási módszer alkalmazása jött létre. A technológia alkalmazásával növekedett a szolgáltatások színvonala.
Jelen projekt keretében adaptív kulturális és kreatív ipart kiszolgáló technológiai rendszer került bevezetésre, ezáltal közvetlenül illeszkedik a Nemzeti S3-ban meghatározott Intelligens technológiák között meghatározott Kulturális és kreatív ipar prioritáshoz.
A fejlesztés eredményeként növekedett a vállalkozás technológiai felkészültsége, versenyképessége valamint az erőforrás-hatékonyság. A projekt hozzájárult stratégiai céljaink eléréséhez; növelte a gazdálkodás eredményeit és hozzájárult a tevékenység hosszú távú fenntarthatóságához, ezáltal lehetőséget teremt a munkahelyek megtartásához is.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01567
Kedvezményezett neve: INTER-AUSZTRIA Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Technológiai megújulás a INTER-AUSZTRIA Kft.-nél
Támogatás összege: 23.500.000 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt tervezett fizikai befejezési dátuma: 2020.12.30

Projekt tartalmának bemutatása:

Az INTER-AUSZTRIA Kft. stratégiai célja, hogy kihasználva az elmúlt évtizedekben felhalmozott tapasztalati tudását, humán- és tárgyi infrastruktúráját, kedvező piaci pozícióját, versenyképességét tovább erősítve növelje gazdálkodásának eredményeit és létszámát.
A technológiai fejlesztés érdekében a projekt megvalósítása során új eszközök beszerzésére került sor. A kiválasztott konyhai eszközök a technológia kiemelkedő darabjai. A sütők, hűtött munkaasztalok, hűtők, a sokkoló, a fagyasztó minden darabja a konyha és az étterem fejlesztéséhez járulnak hozzá, mely hatására a betérő vendégek kiváló minőségű kiszolgálást kapnak, illetve a korszerű eszközökkel a gasztronómiában még nagyobb eredményt tudnak elérni. A rendezvényszervezéshez kapcsolódó technikai eszközök (forgófejes lámpa) szintén hozzájárulnak a tevékenység fejlesztéséhez.
Az elégedett vendégek véleménye emeli a cég termelékenységét, hatása a vállalkozás számára eredménynövekedést, új munkahelyek létrehozását és minél nagyobb arányú megtartását eredményezi.
A fejlesztés helyszíne az Excalibur Középkori Lovag Étterem, Eger város zöld övezetében az Érsekkertben található.