SZÉP kártya elfogadóhely



Az erdei malacznak combjábúl szép szeletet veszek , felszelem s bö lébe vetem, borscsal, kaporral,
tárkonnyal, rípával, hagymával az ízit megadom, s cipóban melegében neked feladom. (1,7,10,12)
(Tárkonyos vadmalac leves cipóban)
(1,7,10,12)
Egy jó nagy tikot földarabolok, majd vízbe vetem, hogyha léve sárgán gyöngyözik, rípát, hagymát,
ződséget,
füszert, tésztát belévetek, jó forróan cserípbe rakom. (1,3)
(Tyúkhúsleves , csigatésztával)
Az vereshagymát, póréhagymát, felszelem, vajra odavetem, liszttel, füzserrel meghintem
jól
felgyöngyöztetem, cipóba teszen, sajttal és pirított kenyérrel neked feladom. (1,6,7)
(Hagymaleves cipóban)
(1,6,7)
Az födnek írett eprit összekaszabolván, meg ídesítem majd tejnek szinivel jó összekeverém,
pár csepp
lemonyát cseppentök belije. Túrós gömböcöt mandolába forgatok, majd lébe tevén,
elejbed vitetém, jó lehütvén. (1,7,8)
( Eperkrém leves, mandulás túrógombóccal )
Malacznak apróját veszem, hozzá tiknak májit, erdőnek gombájit adom, vereshagymán kaporral ízit
megadván
jó puhára fözém, kicsi rípával, majd tejnek fölivel sürüsítém, pár csepp lemonyával savankásan, néked kitálalám (1,7,10,12)
(Legényfogó leves cipóban)
(1,7,10,12)
Az ökörnek, malacznak, tiknak, legjobbik részit leszelem,
forró parázs fölé teszem, míg sül fínom
füszerekkel izesített
olajjal kenegetem, majd elkészülvén, zödekkel, kompérral elejbed teszem. (1,7,10)
( Csirke,marha,malac,kardon sütve, karikaburgonyával )
A patak hüs vizéböl az pisztrángot kiemelem, megpucolván,
engedelmed szerint füszerezem ,parázs
felett ropogósra sütöm,
fokhagymás olajjal lekenem, mellé mandolát teszek. (1,4,7,8)
( Mandulás pisztráng, karikaburgonyával)
Az Tyúkfinak szárnyit szegem,tollazom,majd sütéshez elkészítem,
ízesítem,jó parázs felett ropogósra
sütöm s virágok nektárival az ízit megadom.Majd pengére szegvén kedvedre eléd tálalom. (1,7,13)
( Mézes,chilis csirkeszárnyak kardra húzva, karikaburgónyával )
Bazsalikomot firssen szedvén kertemböl, csirkemellet fogván és megtöltvén fetasajttal, majd bebundázva friss kenyérmorzsával. Tálalok hozzá füszeres pityóka gerezdet, joghurtos salátával. (1,3,7)
( Bazsalikomos fetával töltött csirkemell füszeres burgonyával )
Az agancsosnak combjábul darabokat veszek, felszelem s hagymával pörkültnek felteszem, mikor levit
elfötte jó egri veresborral felöntöm s egészségedre friss cipóba töltöm. (1,3,7)
( Vörösboros szarvaspörkölt cipóban )
A szarvasnak combjábúl szép szeletet veszek ,
szalonnával jól megtüzdelem, füszerezvén forró parázs fölé teszem,
míg sül fínom mártást készítek,
majd cipónak belibül gombócokat görgetek,
áfonyával és sült almával eléd teszem. (1,3)
( Tüzdelt szarvas szelet,barnamártással, zsemlegombóccal )
Az malacznak futkosóját veszem, kellöen elökészítem,
fokhagymás olajjal lekenem, jó parázs felett
ropogósra sütöm
s mikor húsa puha mellé kompért vetek. (1)
( Fokhagymás, ropogós sertéscsülök, kockaburgonyával )
Az ökörnek hátát veszem, szárnyast mellyesztem,
maracznak börös karajit szelem,
füvekkel és olajjal
megkenegetem, megsülvén ezt mind felakasztám,
s mártást alátéve zöldekkel és kompérral díszítve, az
egészségedre feladám. (1,7,10)
( Malac karaj, marha hátszín, csirkemell
fokhagymamártással, karikaburgonyával )
Az ökörnek ízletes hátából szép szeleteket veszek,
zöldekkel, füszerrel jó üst vízbe teszem,
fölgyöngyöztetem,
ha kész bitóra akasztom, mellé zöldekböl, és tejnek fölíböl fínom mártást teszek,
kompér pogácsával és tengerivel asztalodhoz viszem. (1,3,7,10)
( Vadas marhaszelet krumplilángossal )
Az tikok mellyesztem, húsát sütés után kertnek sok zöldjével együtt csíkokra szelem, fokhagymábúl és
alvadt tejbül izletes öntetet készítek, s tálalás elött készre keverem eléd így teszem. (1,3,7)
( Cézár saláta )
Az sajtot szelem, szárított rozmaringba vetem,
jó parázs felett arany-barnára sütögetvén,
s ha
megpirult vegyes savanyúsággal halomra fektetem, sóval, borscsal, petrezselyemmel, fokhagymával
ízelem,
elkészülvén elibéd kellö módon díszítve eresztem. (7,13)
( Roston sült gomolya)
(1,7)
( Roston sült gomolya csirkemellel )
Az kacsának combját veszem fűszerezvén, forró parázs fölött sütögetem, mellé lila káposztát párolok, hagymás kolompérral, zöldekkel kedvedre feldíszítem. (1)
( Ropogós kacsacombok, kockaburgonyával és pàrolt lilakáposztával )
Disznónak nyakjábú két jó szelett nyesek, fokhagymával megkenvén mustárval befedem, majd két – három éj múlásával parázsra vetem, eléd jó omlósra süvén teszem (1,10)
( fokhagymás, mustáros sertésflekken,kockaburgonyával )
Az folyamból kifogott jó fogasból szelek egy szépet, rostra vetve megsüttetem, hozzá erdö illatos gombájábú készüt mártásit adok kis kompér rúdjával tálra vettetem (1,2,4,7,12)
( Fogasfilé tejszínes vargányával, krokettel )
Az disznónak csülkit veszem, tiknak szárnyait szegem, e tengernyi húst
a parázsra borítom, kardomra is húzok jobbnál jobb húsokat ezzel gazdagítván a
kínálatomat. Megsülvén mind ezt saroglyára vetve, néked és barátidnak álla lészen
mind leesve.
Jó uram, hasad kevésbé ám erszényed lészen igencsak megkímélve, ha ez fejedelmi
étket választod. (1,3,7,10,13)
( Csülök, rántott csirkemell, mézes-chilis csirkeszárnyak, Artúr király kardja, sertés flekken,
hagymás kockaburgonyával, karikaburgonyával, köményes káposztasalátával,
sült almával és sült kukoricával )
(1,2,3,4,7,8,10,13)
Sertés csülök, mandulás pisztrán, rántott sajt, rántott csirkemell
(1)
( Hagymás rostélyos )
(1,3,7)
( Ropogós káposztás csülök cipóban )
(1,3,7)
( Grillezett csirkemell sajtmártással, burgonyaröstivel )
(1,7)
( Zsályás csirkecomb filé, füszeres burgonya gerezddel,
joghurtos salátával )
(1)
( Csirkemell saslik, karikaburgonyával )
(1,3,7)
( Rántott trapista sajt hasábburgonyával )
(1,3,7)
( Rántott csirkemell karikaburgonyával )
(1,3,7)
Az gabonának örlemínyéböl, ízletes tísztát sütök neked,
kihülvén szeletelem, czukrozott tehíntejjel
nyakon öntöm, majd máknak daráltjába görgeten, czukornak poríval meghintve elid eresztem. (1,3,7,13)
( Mákosguba mézzel )
Az tehínnek friss túraját áttöröm, búzának darájával,
tiknak tojásával keverem, elkészülvén
gombóczokat formálok,
amiket forró vízbe vetek. Zsemlyének daráltját lepirítom és a megfött
gombóczokat erre borítom. Tálalván tejnek fölit czukorral ízlelem,
így szájad íze szerint adom fel neked. (1,3,7)
( Túrógombóc,vaníliás tejföllel )
Tejbü, lisztbü, tiknak tojásibú kevert tésztát laposra sütén,
erdő finom gyümöcsivel
és aggasztott túrójával töttetem,
majd betekervén, édes mártásival elibed vitetem. (1,3,7)
( Szedres-túrós palacsinta, vanília öntettel )
Tehénnek túrójából, annak meg laktózmentes válozatát összetörvén, gluténmentes rizslisztnek porjával összekevervén, gombócokat formálok, majd forró olajban kisütvén (3)
( Glutén és laktózmentes túrófánk )
Étterem nyitvatartás:
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus. *